Кропом i м ятою пахнуть сiльськi вечори...

Вячеслав Романовський
   
Кропом і м’ятою пахнуть сільські вечори.
Тягне волого від річки  в недавнє осоння.
Зірка  блідніє край неба,  та ще не зорить
В з’яві одвічній за крок до нічного безсоння.

Сутінь лілова вгортається в синь-фіолет,
Глибшає темінь в садках і далекому лісі.
Тишу сполохає птаха невидимий лет,
Й лячно одізветься сич у густому горісі.

Випливе місяць, осяє довколишній світ:
Трави принишклі,  дерева і сонні оселі,
В річці поплава, здрімне між осикових віт
І помандрує, де ждуть його зорі веселі…

27.05.2016.