Каламбур на беларускай мове - 162

Леонид Ганчаров
Каламбур пра Кашчэя Бессмяротнага

Жаніцца ніколі Кашчэй не ЖАДАЎ,
Адмоўны адказ нездарма ён ЖА  ДАЎ:
"Свабоду сваю не хачу Я  ГУБЛЯЦЬ,
У жонкі сабе не вазьму ЯГУ-*****!"

***
Каламбур про Кощея Бессмертного

Жениться никогда Кощей не желал,
Отрицательный ответ недаром он же дал:
"Свободу свою не хочу я терять,
В жёны себе не возьму Ягу-*****!"