Коли бракуje натхнення

Олександр Мачула
Якщо нема натхнення зранку,
дістань мерщій варення банку.
Коли з‘їси хоча б третину,
знайди ще з печивом корзину.
Усе оте, мов ненароком,
потрібно запивати соком.
А потім чаєм полірнути
і після цього кімарнути.
Поспавши вволю до обіду,
не зайвим буде пообідать.
А як спаде тягар з душі –
скоріш за стіл писать вірші!