Про Вась

Владимир Шеврон
о, ні
я ледь не плачу
хтось розтоптав мою удачу, друга
зіпсував життя
маленьке і бродяче
тарганяче
розтоптали таргана

по газонам, по парках,
підвіконням, по ногах
шестиногі сипалися, бігли
розселялись по кутках
чи багато треба таргану,
щоб його любили, уважали?
трохи крихт лиш, щоби підсипали

ми плакалися, скиглили, коли ховали
тіло останнього ВасЯ
ми Вась усі любили,
жуків з якими гралися.
під ту-ту-ту-ту! ту-ту-ту-ту-ту-ту-ту!
в вазончик під квітку закопали,
камінчик на могилку. Ми його знали