Слухати

Олись Лапковский
Марно почути тим, хто не має слуху.
Слухати звички
і
        розуміти.
Марно почути,
        якщо стрімко-стрімко
бігтимеш навперейми вітру.
Марно почути слова
людини,
якщо ти прекрасна напівлюдина –
Хірон чи Ясон,
Кентавр чи герой.
Стукіт копит, посвист стріли.
Ти жебони до води,
що у кристалі є пам’ятка слова.
Ні я не проти того, щоб текла чиста ріка.
Як щодо «хочу»?