Разылыкъ

Умар Ижаев
1999-чу джыл, къарачай-Черкес Республикагъа
Башчы сайлагъан кюнледе, хорлар ючюн, рахатлыкъны
сакълар ючюн джанларын- къанларын аямай кюрешген къарачай
эмда къарнаш ногъай халкъны джигит, ашхы адамларына атайма.

Хей миллетим, разылыгъым уллуд санга:
Къартха, джашха, къарт аммагъа балалагъа.
Барынг бирге тургъансыз сиз ерге,
«Бермейик –деб, джуртубузну биз кишиге!»

Излемейсе башха джерни алыргъа,
Берлик тюлсе бир ташны да башхагъа.
Ит болсунла сенге къаршчы тургъанла,
Сени сатыб, башха джаллы болгъанла!

Хар аманны айта эдиле бетинге,
Амал джокъ эд, сен къарай эдинг энгишге.
Бир уланы сен салгъанса аллынга,
Аты болмай ол джарасын халкъыма.

Мен тилейме Уллу Аллахдан халкъыма:
«этген ишинг къабыл болсун джашауда!»

Разылыкъны билдиребиз ногъай халкъгъа,
Къарнаш болуб сюелгенед ма бу затда.
Ёрюш, къуанч болсун не да энтда бирге,
Керти къарнаш сен болгъанса ёмюрлюкге!
 



Умар Ижаев
Член союза писателей России