Алгъыш

Умар Ижаев
Минги тауча мийик болсунла
Къарачай къартланы сыйлары!
Ёхтем болсенла, джигит болсунла
Къарачай Къобанча джашлары!
Ариу болсунла, субай болсунла,
Нызы терекча къызлары!

Къарачай ат чабхан чарслада
Бир ат чыкъмасын аллына!
Къарачай парий болгъан стауатха
Джанлы келмесин къатына!

Мычхы таушдан бюгюлмесинле
Нарат терекле таулада!
Шкок таушдан илгенмесинле
Джугъутурла да чатлада!

Къарачайны кеб болсунла
Алийланы Умарча джашлары-
«Миллетим» -деген, дуниягъа айтылгъан,
Ёмюрге къалгъан атлары!

Бу табигъатны Аллах бергенди,
Мени халкъыма саугъагъа.
Джюз-минг джылланы джаша Къарачай,
Ие болуб а тауларынга!


Умар Ижаев
Член союза писателей России