Джашау

Умар Ижаев
Къыйын болад джашауда:
Ангыламасала адамла,
Этген ишинг керюнмесе,
Чабхан ишинг билинмесе.

Акъылынгы этсе башха,
Сенден аны ол джашыра…
Сыйы джетед бир башхагъа,
Таягъы уа тиед санга.

Аманлыкъгъа къаршчы барсанг,
Игиликге джюрек ачсанг.
Англамасала адамла,
Къыйын болад джашауда.

Къарыусузгъа джол кергюзтсенг,
Кючлюню уа сезюн белсенг.
Бири айтыр сенге иги,
Ол бири уа айтыр…




Умар Ижаев
Член союза писателей России