Туугъан элим

Умар Ижаев
Кеб болмай баргъан эдим мен элге,
Сабийликде джашаб кетген джериме.
Иги элим тургъаныча турады,
Ариу суу да баргъаныча барады.

Кеб затны тюшюргенем эсиме,
Сегиз адам джашагъаны гитче юйде.
Атам джарлы келе эди къошдан юйге,
Тансыкъ болуб, кергюзтмейин аны бизге.

Тюше эдиле сабий кюнле эсиме,
Къууанч кюнле, насыб кюнле ма ол элде.
Аязымай джукъудан а эртденгиде,
Бузоуланы къыстагъаным мен чегетге.

Зарлыкъ джокъ эди, ийнаныгъыз ма ол элде,
Къууанч болса джыйылаед эл ма ол юйге.
Къыйынлыкъда къалмай эдинг,
Кесинг джангыз сен тийреде.

Эки - Суу арасыды элни аты!
Иги атынг сени турсун емюрге,
Берекетинг къайтсын хар бир юйюрге.

               
               
Умар Ижаев
Член союза писателей России