Джити чалкъы

Умар Ижаев
Эй миллетим, сакъ болайыкъ бу затха,
Билдирмейин кесиб баргъан чалкъыгъа.
Бу чалкъыны аллына киши туралмагъанды,
Бу чалкъыны ауузун киши къаматалмагъанды.

Хар бирин а билдирмейин кеседи,
Ахырында уллу гебен этеди.
Ненча улан этмез ишин этеди,
Кеб джигитни ол турмаздан кеседи.

Кеб юйюрню къара кемюр этгенди,
Кеб сыйлыны сыйын тюшюргенди.
Ненча джаш кетгенди уа замансыз,
Ненча ана есдюреди балаланы башсыз.

Ненча чакъгъан хансны кесгенди,
Ненча гокка хансчыкъ, къыйынлыкъгъа киргенди.
Ненча ананы джюрек ауруулу этгенди,
Ненча атаны емюрлюкге бюкгенди.

Былай барсакъ, аракъыны керселе,
Харс урурла энди келлик телюле.



Умар Ижаев
Член союза писателей России