***

Умар Ижаев
                Замансызлай джашаудан кетген,
                адамгъа -огъай- дей билмеген,
                врач- нейрохирург
                Болурланы Харшымны джашы
                Хасанга атайма.


Ненча адам келе эдиле санга,
Хар бири уа себеб излеб джанына.
Бир адамгъа джокъ эд -огъай- деген халингде,
Кече-эртден джокъ эд Хасан, сени юсюнгде.

Билмей эдинг сылтау ете адамгъа,
Нохта бау а излемейенг джашауда.

Джашла сени бек ерге уа атдыла,
Андан сора сени тутмай къойдула.
Бек джыгъылдынг, тийдинг къаты ташлагъа,
Сен къарадынг негер излеб алагъа.

Тюз адамгъа джокъду орун ма мында,
Керти орнунгу сен табханса джашауда.




Умар Ижаев
Член союза писателей России