Тенглик

Умар Ижаев
Джашауну джолунда биз барабыз тенглей,
Бирибиз а чыгъыб кетер мийикге.
Бирибиз а къалыр бек энгишкеде,
Ызынгдан къарай сукълана сенге.

Мийикге чыкъсанг кебле негерле,
Тенгликден эсе «ачха» дегенле.
Мийикге чыгъыб къарасанг кекге,
Унутмай къара ызынга джерге.

Ызынга къараб керсенг тенгинги,
Сен иги сагъыш эт тюшер джеринги.
Бермегенд Аллах кишиге къанат –
Ёмюрю учуб айланыр хыйсаб.

Тенгледен бирибиз чыкъсакъ мийикге,
Унутмай атайыкъ аркъанны энгишге.





Умар Ижаев
Член союза писателей России