Сакъ бол

Умар Ижаев
Аурума, аурума тенгим джашауда,
Аурусанг сабий да керюнеди къая.
Тюшсенг тешекге,
     хар бир киргенни къарайса кезюне,
«Не бла болушуред?» - деб, къарагъанча сенге.

Джюрегинг такъыр болады ийнан сен менге,
Ариу айтханга – джанынг къор анга.
Аны ючюн кесинги сакъла джашауда,
Керексиз акъылла келмесинле башынга.

Дженгилликни да ат бир джанына,
Сабырлыкъ байла сабыр ташынга.
Саулукъ бир кетсе, къайтмаз ол сенге,
Аны ючюн тилейме, сакъ бол кесинге.




Умар Ижаев
Член союза писателей России