Керексиз эркелетиу

Умар Ижаев
Джайдан атлай къачха бара,
Мен киргенем къарт атамы арбазына.
Эсим кетди  мюйюшге,
Зырма есген терекге.

Мен баргъанем къатына,
«Машалла»-деб, айтыргъа.
Джетер-джетмез эшитдим таууш,
Сыннган бутакъ керти ауур.

Ол сагъатда ангылагъанем,
Балалары сындыргъанын
Эрке болуб аналарын.

Кюн да эркин, суу да эркин,
Быйыл не да табигъатда эди мелхум.
Джарашмады бу терекге,
Ёсдюргени сабийлени былай эрке.

Гитче болса уа балийлери,
Сындырмаз эдиле ол терекни.




Умар Ижаев
Член союза писателей России