***

Ганна Осадко
…я ніколи не бачила океан,
та мені видається,
що він світиться ізсередини, як нічник у моїй кімнаті –
повільно й притишено пульсує серце кита,
що співає довгу та дивну сагу
про русалок зеленокосих,
розгрібаючи плавцями густі води снів кисільних…
 

…я ніколи не пливла на спині,
хоч люди  і кажуть, що це – найлегше,
треба лише повірити,
треба лише довіритись –
водам,  тобі, собі,
чайкам, що наді мною,
рибам, що піді мною,
Богу, що у мені…