Л. Юферова, Война дремала, пер с укр

Виталий Карпов
Война дремала в бороздах – воронках,
По графику тревожной ночи ход.
И раненый всё мечется впросонках,
Слезою жёлтой плачет небосвод.

Он жив, глаза открыты, не уснули,
К зрачкам прилипла леса глубина,
И захлебнуться в утренней лазури 
Не позволяет полная луна.

На тучах – «Града» рваные удары,
Намокла степь, всё кличет медсестру…
Но черные слетятся санитары –
Воронам поле боя по нутру.

Щекочет пуля дуло автомата,
Сползает страх кровинкою с виска,
Война дремала в головах солдата,


В глазах у Божьей Матери – тоска…

                08.06.16
------------------------------------
Дрiма вiйна, Людмила Юферова

Дріма війна у вирвах-ораницях,
За розкладом – чутка тривожна ніч.
Пораненому воїну не спиться,
Стікають жовті сльози зоресвіч.

Він ще живий, і очі ще відкриті,
Зіниці прикипіли до ліска,
І потонути в ранішній блакиті
Щокатий місяць хлопця не пуска.

Бредуть повільно «Градом» рвані хмари,
Спітнілий степ гукає медсестру…
Злетяться скоро чорні санітари –
Воронам поле бою по нутру.

Лоскоче куля дуло автомата,
Сповзає страх кровинкою з виска…
Дріма війна під боком у солдата,
А Матір Божа очі опуска…

http://www.stihi.ru/2016/06/07/8285

Примечание:
------------
Если непонятно выражение "в головах", то
 "в головах"
В изголовье и т. д. Мать сидела в головах милых сыновей своих, ни на минуту не сводила с них глаз и не думала о сне (Гоголь. Тарас Бульба).