Звернення до N N

Анатолий Анненко
    (з літературно-музичної драми
             "Лицар і королева")

Чекаю я твого привіту,
                з тобою спілкування жду,
бо сам крізь охорону й свиту
                ніяк до тебе не пройду.

Ти знову так мені наснилась(!) -
               то був солодкий мрійний час...
Хоч на сьогодні ти змінилась,
                святий огонь в тобі не згас.

Твої державницькі турботи
                тебе захмурюють, гнітуть... -
Та пам'ятай, кохана, хто  ти,
                не забувай природню суть.

Коли твої службові сили
                вже будуть рівними нулю,
не йди до "схими" чи могили. -
                Згадай, що я тебе люблю!