Сучаснi раби

Осман Османов
Сучасною формою рабства називаю
Зі смутком в душі я сучасне життя.
Хоч час вже і йде  - кайдани познімали,
Але чи є волею наше життя?

За працю давали рабу лише хліба,
Давали і воду, щоб він не помер,
Щоб взимку не змерз, була і колиба.
Хіба щось змінилось тепер?

Працюємо зранку до пізньої ніченьки
І все щоб купити шмат хліба собі,
Щоб місяць могли у теплі ми прожити -
Ми з вами раби, але тільки  сліпі...