Борис Кравецкий - Мне кажется...

Юлияна Великова
Превод на Български език: Юлияна Великова

МИСЛЯ,ЧЕ…

Мисля, че си струва да живееш,
на таз забележителна планета…
Макар и само за да бъдеш  влюбен,
да се  видиш отразен - в децата…
С очи да видиш красотата  земна,
да се умиеш в изворна вода…
Да се проснеш  на тревата пролетна,
и да се възхитиш на синевата!


Мне кажется...

Борис Кравецкий

Мне кажется, что все же стоит жить -
На этой поразительной - планете...
Хотя бы для того, чтоб - полюбить -
Своё увидеть отраженье - в детях...
Красу земли увидеть - наяву,
Умыться - родниковою водою...
И просто - лечь в весеннюю траву
И любоваться неба синевою!