Юлияна Великова -Отлетяха дните ми щастливи

Юлияна Великова
ОТЛЕТЯХА ДНИТЕ МИ ЩАСТЛИВИ

О, Господи, светът ми се разпада,
изчезват близките един след друг.
Едни отиват в рая, други в ада,
и все по малък брой остават тук.

Родители,  роднини, вуйни, лели...
отдавна  вече  са на оня свят.
Косите ми са вече побелели,
пенсионер е малкият ми брат.

Какво очаквам още да се случи,
щом имам язва, кръвно, диабет...
Поредна лоша вест ли да получа,
или пък вече иде моят ред?

Отчаянието е голямо.
Отлетяха дните ми щастливи.
Една утеха  ми  остава  само -
деца и внуци. Те да са ми живи.