Коръэн китабы

Зульфия Усманова Мулюкова
Нинди кочле китап бар, дип сорасагыз,
Безнен  жирдэ, безнен  доньяда?
Эйтэм сезгэ : Коръэн китабы дип,
Коче анын житэр, ике доньяга.
Коче анын, хэрбер хэрефендэ,
Дореслеге, хэрбер сузендэ,
Хэм чынлыгы, хэрбер мэгънэсендэ,
Э байлыгы, кеше телендэ.
Аллахудан, ул бирелгэн китап,
Олуг дэрэжэле Коръэндер,
Эчтэлеге анын, дога белэн аят,
Пэйгамбэребез аша килгэндер.
Яхшылыкка ойрэтэсем килеп,
Коръэннемне алам кулыма,
Динебезнен куркэм коче диеп,
Ойрэтэмен аны улыма.