Село, якого вже нема

Олександр Мачула
Чорні брови дарувала мати,
русі коси батько дав мені.
Ще обоє вивчили співати
і веселі пісні, і сумні.

Як щасливе дитинство згадаю,
то черешню я бачу в цвіту
у зеленім шевченківськім краї,
свою неньку струнку й молоду.

Я думками в часи ті полину
у село, що втопало в садах,
пригадаю бузок і калину
та дві вулиці в пишних хлібах.

Помандрую старими стежками
від ставка аж до річки і в гай,
потім луками, поміж стіжками,
де васильки цвіли й молочай.

Вже немає давно ні хатини,
бо убили колгоспи село,
та у серці мала батьківщина
і усе, що в дитинстві було.

У сімнадцять пішов я по світу
щастя-долі шукати собі,
не одну зміг добути освіту,
а пригод у житті - й далебі...

Та куди б не закинула доля,
все ж були у душі вони й є -
ті дві вулиці посеред поля,
те Шевченкове рідне моє.

14.06.2016