важко любити людину, яка не любить себе

Трава Сорная
я думав, ти мене любиш
сильніше, аніж Бодлера,
Уальда, Рембо і Манна,
ніж різати власні руки.

я думав, ти мене любиш.
коли ти була весела
вкладала мені в долоні
тремтячі свої долоні,
ховала між книжок вірші
померлих давно поетів
(яка вже тепер різниця).

тобі було, певно, легше -
зап'ястя не кровоточать
(і серце не кровоточить
моє - та яка різниця?)

я думав, ти мене любиш,
та ти, посміхнувшись скупо,
рукав закатав до ліктя,
цитуєш мені Бодлера
і ріжеш
і ріжеш
ріжеш