Мати Укра ни

Олена Остапенко
Мати Українського солдата, як тобі живеться?
А чи тобі їсться, а чи тобі п'ється?
А чи твоє серденько голубкою б'ється?
Якби ж мати мала крила,
Полетіла б шукати сина.
І згорьованим своїм серцем
Від кулі і смерті закрила.
Де ти, де ти, мій синочку?
Єдина дитина.
Хоч почути голосочок,
Хоч один дзвіночок.
Озовися мій рідненький, озовись, синочку.
де тебе шукати, сину?
Чи живеш ти, Чи загинув?
Чи, може, тебе чужі руки закрили від сонця?
Повернися, мій рідненький
Та й стань край віконця.
Я тебе чекаю, сину,
Кожен день, кожної години,
Кожну хвилину
Я тебе чекаю, сину.

Євдокіменко В. М.
Присвячується сину Івану Євдокименко "Ляшко" 81 ДШБ