Наталка

Кассандра Римски
Я навчу тебе готувати гаспачо, суп яскраво-червоного кольору,
Так, щоб з кожною другою ложкою, відкриваючи себе й поновлюючи,
Не шукаючи жодних рецептів, навіть тих, що складав Джеймі Олівер,
Щоб занурюватись все більше у смак прянощів й свіжих овочів.

Де олія з іспанських оливок розливається теплою смазкою,
І томати, стиглі мов луснуть. І помітимо вже хіба ми,
Що стає гарячішою кров від червоного перця й табаско
Із щипаючими та розпухлими, ніби збудженими губами.

Й пелюстками розкрита цибуля, і зволожена, наче пані,
І не буде нічого подібного в жодному з кулінарних блогів!
Я готова віддати за тебе кожну із власних Іспаній,
Аби тільки щодня відчувати цю захопленість та вологість.