дотик

Александр Ярошевский
на рівні верхівок
дерев невисоких
солодкого вітру дотик

зеленеє літо
й вже небо на липень вицвіта
у небі далеко
аж спершу, що чайка велика, здалося -
лелека
       так, двійко

пропливли неквапом

- хмаринки,
де дощик?
- відплакав,
смішний парубійко...

і липа відквітла
і туга далека слабесенька ні про що
світла

на рівні верхівок дерев невисоких
солодкого вітерцю
дотик.