Шукала I знову шукала

Катерина Жебровська
Шукала… І знову шукала…
Тонула в речах і здогадках…
Думками стежки вистеляла…
Незчулась – посивіли прядки…

Сміялась… Ой щиро сміялась…
У серці стискаючи розпач…
І, часом, сама дивувалась –
Не кинулись мрії урозтіч…

Співала… І гарно співала…
Любов розливала піснями…
Собою Життя пригощала…
Не грала, зате родичалась…

Чекала… Так довго чекала…
То слухала, то виглядала…
У пригорщі досвід збирала…
Незгледілась – зморшками вбралась…

Літала… На крилах літала…
Любила в Світах мандрувати…
Землею і Небом блукала…
Не снила… Воліла пізнати…

Прощала… Як є, все прощала…
Образ у Душі не тримала…
Квітчала усе, що торкала…
Не кликала… Доста все мала…

Звільнялась… Помалу звільнялась…
Лишала шукання, чекання…
Чистіше, світліше звучала…
Не йшла – вивільнялась в Прощання…

30.08.2015