Калиночка

Виктор Плут
            КАЛИНОЧКА

Дивлюсь: поспіла вже калина,
Така рясна ясна краса,
Вона і є моя дитина,
До свого батька доросла.

Немає слів...Вона красуня,
Моя калиночка струнка:
Уся червона, світла, ніжна,
Тендітна, шелестом дзвінка.

Вона найкраща чарівниця,
Червона  ягідка смачна,
Зоряна зіронька – ласиця,
Моя лебідонька земна.

Вона, як сонечко блискуча,
Янтарне яблучко смачне,
І восени така співуча,
Немов трояндами цвіте.

Вона кровиночка, серденько,
Дівчина, любонька моя,
Вона росиночки перлинка,
Чарівна, ніжна і ясна.

О ти, калиночко гарненька,
Кружляй  в садочку, обіймай
Усіх, хто любий, свого батька,
Мене, прошу, не забувай.

А я з тобою заспіваю
Не раз так голосно у даль:
Усім на світі я бажаю
Журбу не знати та печаль.

О, посміхнись...Ще покружляйся,
Моя кровиночко-донько;.
Твій любий в тебе закохався,
Солодка рідна ягідко;...


4.12.2011