Сонце заховалося у клен

Катерина Жебровська
Сонце заховалося у клен,
Сподівалось – не знайдуть нізащо…
Золотом засяяв відтепер
Клен, – і не чекав такого щастя…

Сонце сіло у березині
(Листя дрібне тихо лопотіло),
Сподівалось, сховок – в гущині…
Золотим берізки засвітились…

Сонце заховалось в дубині,
Сподівалось – не знайдуть ніколи,
Та в листках дубових промінці
Вигравали золотим, червоним…

Сонце гралось… Схованки нові
Обирало у кущах, деревах…
Сонцем золотилися листки,
Осінь долучала їх до Неба…

27.10.2015