Ти для мене, як зоряний час

Виктор Плут
ТИ ДЛЯ МЕНЕ, ЯК ЗОРЯНИЙ ЧАС

                Моєму сину
                ОЛЕКСІЮ
                присвячую

Від’їжджаєш і знову зникаєш,
Я від цього сумний кожен раз.
В самоті ти мене залишаєш,
Плаче серце моє водночас.

Твій  від’їзд мою душу зжинає,
Усе тіло тремтить і болить.
Знову серденько зустріч бажає,
Пломеніє і жаром горить.

Повертайся скоріше, мій синку,
Тут твій батьківський рідний поріг,
Де зустрінуть тебе твої квіти
Й край пісенних, щасливих доріг.

Знай – моя ти відрада і гордість,
Я тобі завжди вірю, синок,
Відчуваю твою я готовність
Подолати бар’єр у ривок.

Ой, мій сину... Я все відчуваю,
Ти для мене, як зоряний час,
Перемог і наснаги бажаю
Знов і знов, як у перший твій раз.

11.01.2012


(Передруковано, без змін з 7-ї збірки віршів „За все вклоняюсь тобі, земле” с. 95-96)

Сб.10 «Моя любов и счастье»