Мiй друже, йдеш ти на вiйну

Владимир Багарт
Мій друже, йдеш ти на війну,
А я вже все, відвоювався,
На жаль, що той випадок стався,
Я мав контузію складну.
Все чую я: - "Лягай, граната!"
І хрип комбата: - "Іди вже, йди!"
Крик медсестри: - "Давай солдата,
З важким пораненням, сюди! "
Мені ночами сниться "Град"
І куль все чую я польоти
І бачу, як з моєї роти
На Небо йде за братом брат
До них ніяк не підійти,
Я намагаюся гукнути
Мені так хочеться заснути
І з ними в Небеса піти.
Мені розкажуть про війну
Політики, митці, поети,
Я прокручу лише монету,
Віддавшись терпкому вину.