U Krystynki

Алла Польская
U KRYSTYNKI

 
U Krystynki na straganie
Wszystko kupisz bardzo tanio,
Oprocz tego dania jarskie
Tu po prostu jadla carskie.

Pod kosciolem sie handluje
Food - em najwyzszej klasy
Kobierzynska obsluguja
Dwa stragany Krysi naszej.

Slowa grzeczne zawsze maja,
Kupcow mile tu witaja.
Chodzmy do Krystynki
Po owoce, po jarzynki.


28-06-2016

                ***
AP (wersja oryginalna )