***

Иван Галета
Єдиний друг! Моєї музи
Найперший, ревний ти цінитель..
Прости їй примхи та обузи,
Вона не перлась у філвузи.
І дар прийми, мій покровитель.

Не жди ти дум, святих признанню:
Вогонь їх гасне, догоря.
Навік сховалася за гранню
Моєї юності пора.

Пройшли, пройшли ви, дні весни,
Дерзання першого хвилини!.
Моя любов, безпечні сни
І жар душі, той жар первинний.

Я гасну рано. В добру путь!
Що спорить з долею лихою.
Мене світи далекі ждуть
Та інше небо понад мною.

Прийми ж цей тихий, скромний дар.
Мої чуття, мої страждання.
Душі погашений пожар,
Вітрів осінніх завивання!

І може втішений часами
Моєї вірності горінням,
Ти пригадаєш дні ті самі,
І весни, що пройшли над нами
Назустріч нашим поколінням..

«Земля людей» 1949-1978 р.р.