Счастья кусочек

Ирина Лавренова
Ах! Сенокосы.
Русые косы.
Воздух пьянящий.
День уходящий.
Облака вата.
Оранж заката.
Вкус земляники.
Шорох да крики
Леса заплатка.
Взгляды украдкой.
Хохот да брызги.
Всплески да визги.
Речки песочек.
Счастья кусочек...