Чому ти, Боже, смерть цю допустив?

Надежда Крайнюк
20 грудня 2019 року — 45 років з дня
народження Василя Сліпака

Чому ти, Боже, смерть цю допустив?!
Поплач зі мною разом, Україно…
Чому хітоном, Боже, не прикрив?!
Сьогодні знову втратили ми сина…

Син вірний української землі
Всесвітнє визнання здобув і славу.
Але не зміг сидіти у теплі…
Боротися пішов він за державу.

Своїм могутнім голосом співав
Про землі українські і кохання.
І гадки на той час ніхто не мав,
Що шлях його скінчиться на світанні.

Відлунням-ехом про біду страшну,
Донецькими степами пісня лине,
Несуть птахи з собою вість сумну
Туди, на рідну львівську Батьківщину.

Париж за ним сумує, рідний Львів,
Під оплески прощається країна…
Живий вже не почуємо ми спів,
Контр-тенор не звучатиме віднині.

Загинув український патріот.
Без сумніву – Герой він України!
Як тяжко всім від горя і скорбот,
За «Міфом» сльози литиме калина.

29. 06. 2016 рік
Фото з інтернету

29 червня 2016 року, о 6 годині ранку Україна втратила свого славного сина, оперного співака, бійця АТО під позивним «Міф», тобто «Мефістофель», українця, львів’янина, парижанина Василя Сліпака. У нього був рідкісний голос - контр-тенор
Йому було всього лише неповні 42 роки

20 лютого 2017 року Василю Ярославовичу Сліпаку посмертно присвоєне звання Героя України