Она пьёт вино из бокала... Поль Лани

Радко Стоянов 2
Она пьёт вино из бокала,
Её взгляд устремлён на меня,
Мне колдунья как - то раз нагадала,
Что найдёт меня так вот судьба.

Не поверил, решил это бредни,
И, напрасно, наивный глупец,
С той поры о принцессе я грезил,
И ночами мне снился венец.

Так бежали года за годами,
Я забыл о гадании том,
Но однажды, под тёмной вуалью,
Повстречал я несбывшийся сон.

И теперь она пьёт из бокала,
И сидит предо мной за столом,
Та, которую раз нагадала,
Мне колдунья из давних времён.

14.03.2006.

ТЯ ПИЕ ВИНО ОТ БОКАЛА
Превод: Радко Стоянов

Тя пие вино от бокала,
а погледът й устремен е в мен.
Магьосница веднъж ми бе гадала,
че мен ще найде – ама че късмет.

Не вярвах, мислех, че лъжа е.
Напразно, ах, какъв голям глупец –
принцеса почнах да бленувам,
а нощем кичех си красив венец.

Така отлитаха години,
забравих за гаданието аз.
Веднъж под тъмните воали
видях несбъднатия още сън.

И днес тя пие от бокала –
на масата сега седи пред мен.
Таз, дето беше ми гадала,
магия в мен е вече всеки ден.