4. Латук

Анна Бочкова
Выросшая для одной
единственной цели,
латук – куртизанка
во цвете салатных дней.
И под пышным кринолином
узкие ножки её связаны.

* * *

LETTUCE
Raised for one thing
and one thing only,
lettuce is a courtesan
in their salad days.
Under her fancy crinolines
her narrow feet are bound.


* Из весьма хулиганского сборника канадской поэтессы Лорны Крозье "Сексуальная жизнь овощей" (Lorna Crozier "The Sex Lives of Vegetables")