***

Полищук Виталий
Неждано,
зненацька все діється в світі,
неждано горить
уже хата твоя,
зненацька не втямиш,
куди ж бо подітись,
коли ж бо,
зненацька, дороги нема...

Заради чого ж
по шляхам мандрувати,
коли ж бо шляхи
всі до краю дійшли?

Заради того, щоб не плакала мати,
щоб долю вже кращую діти знайшли!
.