Хубавите приказки днес не са на мода

Димитр Дянков
Хубавите приказки днес не са на мода:
Снежните кралици станаха милион,
Страшните Кашчеевци част са от народа,
а Дон Кихот се крие, търсейки подслон...

Пипилота влачи участ неразбрана,
Хитър Петър гордо крачи като франт,
мерцедеси чакат глупавата врана,
а Василиса Мъдра пък е емигрант.

Малката русалка вече е метреса,
богатири пъшкат в тъмния зандан,
Баба Яга гони от екрана стреса,
а Камелот горкият цял е разкопан...

Даже Хари Потър вече се съмнява,
ще спаси ли Хогуортс или ще умре.
Върколаци грозни мъкнат се тъдява
и нещата вече са от зле по-зле...

Хубавите приказки някой ги отнесе
вдън горите тъмни. И ни подари
свят без смях и песни, смръщен, сив и тесен,
а веселата питка някъде се скри...