Так до тебе тягнеться душа

Миклош Форма
Так до тебе тягнеться душа,
наче ти її душею кличеш.
Я вдивляюсь у твоє обличчя
і не хочу втілення бажань.

Я не хочу пристрасті мої
перевтілить у твої негоди.
Прагну я не тіла твого вроду,
а щасливий світ очей твоїх.

Вірю в твоє ніжне «не спіши»...
Чи доречні нам слова кохання,
як душа твоя – і є бажання
для моєї спраглої душі?..