После жары в Полтаве

Елена Козырь
Весь день була шаленна спека .
Пiд вечiр небо вкрили  хмари ,
Пiднявся вiтер, мов  скаженний
I хлинув дощ  мов  навiженний  !

Мов демон, вiтер  рвав дерева,
Вони  беззахиснi  хилились.... ,
Шматало  листя  по  дорогах -
Такого, навiть  нам не снилось !

Та  раптом  злива  закiнчилась  -
Притихло  мiсто  пiсля  бурi ...
Лишились  зламанi  дерева
Та свiжiсть  дихання в повiтрi .

19.07.16.             На фото центр Полтавы