Вилий тугу!

Оксана Днистран
Небо! Скресни у хмарах розлогих,
Що клубочаться, тугою повні.
Ти збираєш у них некрологи,
Наче в серце жалі невимовні?

Розірви їх урешті громами,
Роздери на собі, як сорочку,
Вилий в грозах всі болі до грама
В конвульсійних спотворених корчах!

Хай озоном наповняться душі,
Не стирай лиш із пам’яті втрати,
Блискавицями хмари подужай,
Розпанахай руками, як грати!