Професiйному раднику

Миклош Форма
Поради даєш про кохання!?
Ти!? Зморшковий, древній гібрид!?
Ти дівчину бачив востаннє
вже тому як тисячу літ!

До тебе звернулась людина
з питанням, чи може любить.
А ти їй мораль три години
читаєш, та що говорить!?

З тобою про що говорити!?
Нездалі поради твої!
Любити завадиш і жити,
як губи розпустиш свої!..