А день плаксиво скиглить

Ольга Заика
А день плаксиво скиглить за вікном,
За сивим небом поховались хмари.
Дощем накривсь Дніпро, немов сукном,
І почорніли мокрі тротуари.

Літо по-зрадницькі сховалось від дощу
Перед  каміном десь гортає книгу…
Водою плачуть листя глоду і плющу,
Десь між гіллям ховаючи тривогу.

А дощ вистукує завзято: До, Мі, Соль.
Із даху ллються дощові струмочки.
Вдягнулось місто в сукню з парасоль.
І плачуть тихо  ліхтарів рядочки…

21.07.16. Ольга Заїка