Сумны лiпеньскi дождж. Бел. рус

Ядвига Довнар
Сумны ліпеньскі дождж
Вытанцоўваў на шкельцах
Акуляраў маіх,
Збіўшы мінус на плюс,
Холад летняга дня
Замяніўшы цяпельцам,
Той мелодыі рытм
Ты назваў "Летні блюз".

Ранні ліпеньскі дождж.
Знітаваў ён каханне
Першай летняй начЫ,
Што да зорак плыла,
З тым агнём вуснаў, рук
І адчаем растання...
Але ж колькі цяпла
Наша ноч прынясла!

Успамінамі дождж,
Бы малюнак з экрана,
Акуляры зняла:
Мо аптычны падман?!
Летні блюз, лёгкі сум
У аблоках туманных
Промнем яркім гарэў,
Як дзівосны раман!

21.07.2016  Ядвіга Доўнар(Кур'яновіч)

Отклик на белорусский оригинал:
******************************
Грустит июльский дождь, танцуют капли
На стёклышках очков, смывая с глаз
Всю горечь слёз, ведь чувства не ослабли:
Твой «Летний блюз», как огонёк сейчас.
Печальный дождь, свидетель первой встречи
Любви, горячих губ, сплетения рук…
Воспоминания… чудесный вечер…
Боль расставания, тоска разлук.
Наш старый фильм, на полотне экрана
Смотрю-не верю: может всё обман-
Твой «Летний блюз»-луч в молоке тумана,
Сверкает счастьем сказочный роман!
       ************
Андрей Блудный сын.