Бирешмэ!!!

Ева Уфимцева
Гомереннен авыр чагы житсэ,
Газиз балан ялгыш юлдан китсэ,
Туганнарын  синнэн баш тартсалар,
Дуслар сине дошман диеп атасалар,
Язмыш юлы чит жирл;ргэ алып китсэ,
Жил-давыллы салкын кышлар житсэ...
Юк, бирешмэ! Жылы язлар килер,
Якты кояш кабат нурын сибер,
Козен киткэн кошлар кабат кайтыр,
Шомырт агачлары   чэчэк атыр!
Ходай биргэн тормыш кадерен бел!
Сабырлыгын белэн сынауларны жинэрсен бер!
Бэхет кошы ой турендэ сайрап торыр,
Якыннарын синен белэн булыр горур!!!