По стернi

Надежда Рубинская
Стерня. З незрячими очима по стерні.
Йдемо по ній, бо вибору немає.
Болять і кровоточать в кожного ступні,
На це ніхто уваги не звертає.

Чому так тяжко нам дається кожен крок?
Чи збережемо гідності надбання?
Я вірю, скільки б не було пересторог,
Вже не розірвуть нашого єднання.

Заради  злагоди і кращого буття,
Ціною втрат великих і жертовних,
Ми захищаємо майбутнє і життя
Найсправжніх змін в країні, не умовних.

І перетвориться стерня в родючий лан!
Щасливо заживуть усі родини.
Бо незалежний, вільний та заможний стан
Є доленосним шляхом України.
   
         26.07.2016