Оресту Субтельному. Присвята. укр. язык

Пётр Лавренчук
              В Канаді помер український історик,академік
              Орест Субтельний.Його книжка "Україна .Історія"
              відіграла вагому роль в становлені України.

Патріоти тихо помирають в Канаді,
Вороги чубляться з бабами та попами-
Історик!Пабачити Вашу книжку були раді,
Нова Україна ставала вашими книжками.

Вічна память першим хоробрим!
Що цеглина до цеглини складали Україну,
Вас наставляв сам "батько"Оглоблін,
Ваша спадщина, не вмре не загине!

Буде весняний ранок,закінчиться війна,
Переможе революція:покаяння, шани та любові-
Ваша осяяна історична  неопалима таїна
Сонцем засяє в вічнім нездоланнім слові.

Українські студенти привчались до вашого слова,
Зовсім недавно, всі осягнули вашу правду,
Все життя працювали за "залізним забором"
Щоб відродити історією,українську державу.

Не про таку Україну,мріяли всі напевно,
Як не дивись і впрофіль і в анфасс.
В Канаді помер, академік Орест Субтельний,-
А в Україні, Валерію Шевчуку "відрізали" газ.