Все як завжди

Юлия Бондар
Сідало сонце, укутавши все небо в рожеву вуаль. Вона тримала склянку бурбону в лівій руці. Правою намагалась зашнурувати кеди, які одягла під дівчаче плаття в дрібну зірочку. Не нафарбувала сьогодні ні очі, ні губи, тому глянувши в дзеркало сказала про себе, що виглядає досить хворобливо. Волосся, що вилося по її плечах, вона заплела в косу та зав’язала стрічкою, яку знайшла на вікні.
 
Бурбон додав її сумним та стомленим очам блиску та жвавості, але сама вона цього не відчувала.  Зачинивши за собою двері, вона несміливо ступила на тротуар.  Ще один вечір в колі нецікавих для неї людей, людей без цілі в житті, без інтересів, захоплень та своєї думки. Вона повторювала собі це кожного вечора дорогою до кав’ярні ( в якій вони завжди збиралися ).  Все як завжди.  Та сама вуличка, той самий чоловік вигулював свого старого пса, та сама офіціантка, та сама кава, ті самі розмови.