Мойi боги

Олександр Мачула
Мій бог Любов! Не плотська, а духовна,
до ближнього, Вітчизни і батьків.
Всепоглинаюча, всесильна і жертовна,
що йде з давен, із глибини віків.

Мій Правда бог! Відверта й неприкрита,
проста і чемна, щира і гірка.
Для кожного вона своя і всім відкрита,
одна для літнього і навіть малюка.

Краса мій бог! Вона живе у серці,
бринить в очах, усмішці на вустах.
Вона повсюди: у щоденнім герці,
у вчинках добрих і у почуттях.

Мій бог Життя! Безмежне й різнобарвне,
що скрізь вирує, б‘ється, струменить.
Воно пульсує й протікає плавно…
Ой, як прекрасно в білім світі жить!

28.07.2016